Suroviny
4 porce
- 400g vepřové krkovice
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 zelené papriky
- 2 chilli papričky
- 1 rajče
- špetka grilovacího koření
- 5 lžic olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- 8 krajíčků chleba z předchozího dne, bylinky na ozdobu
Postup přípravy
- Krkovici omyjeme, osušíme a umeleme nahrubo. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky, papriky na tenké nudličky, chilli papričky na kolečka a rajče na drobné kostičky.
- Maso ochutíme grilovacím kořením. Ve větší pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Pak k němu přidáme cibuli, česnek, chilli papričky i rajče. Za stálého míchání vše restujeme doměkka. Směs dochutíme solí, pepřem a vmícháme do ní rajský protlak.
- Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a chléb na něm z obou stran dozlatova opečeme. Na topinky rozdělíme masovou směs a ozdobíme.