Nalezené recepty

Zabíjačkový talíř

Suroviny

 4 porce

  • Moravské jitrnice a Jelítka kroupová
  • jelitový a jitrnicový prejt
  • valašský špek
  • 700g hlávkového zelí
  • 60g cibule
  • 30g tuku
  • kmín
  • hladká mouka
  • cukr
  • ocet
  • sůl

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, krátce spaříme, zalijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme kmín, zaprášíme moukou a ještě krátce osmahneme. Zamícháme do zelí a za občasného promíchání dusíme doměkka.
  2. Zelí dochutíme cukrem, octem a solí. Na závěr přimícháme kostičky opečeného špeku.
  3. Takto připravené zelí je vynikající přílohou pro jitrnice, jelita a prejty. Všechny uvedené zabijačkové speciality samozřejmě můžeme tepelně upravit na pánvi.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}