Nalezené recepty

Telecí à la zvěřina

Suroviny

4 porce

  • 600g kýty
  • sůl
  • hovězí kosti
  • 1 cibule
  • ¼ menšího celeru
  • 1 menší mrkev a petržel
  • 1 bobkový list
  • 4 zrnka pepře a nového koření
  • 2 jalovčinky
  • voda
  • ocet
  • 40g másla
  • hladká mouka
  • 2 žloutky
  • mletý pepř
  • citrónová šťáva
  • cukr

Postup přípravy

  1. Telecí maso odblaníme, omyjeme, utřeme dosucha a naklepeme, osolíme a zabalíme do ubrousku, který na obou koncích zavážeme a kolem dokola převážeme silnou nití.
  2. Vodu v hrnci uvedeme do varu, vložíme kosti, cibuli vcelku, kořenovou zeleninu, bobkový list, koření a jalovčinky, ocet a maso v ubrousku.
  3. Vaříme doměkka. Maso necháme v hrnci stát do druhého dne.
  4. Pak polévku ohřejeme, maso vyjmeme a polévku přecedíme.
  5. Z masa odstraníme utěrku a telecí nakrájíme na plátky.
  6. Připravíme si světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa, povaříme, v trošce vývaru rozšleháme žloutky a přidáme do omáčky.
  7. Ochutíme ji mletým pepřem, citronovou šťávou a podle chuti přisladíme.
  8. Omáčkou přelijeme plátky telecího a podáváme s houskovým knedlíkem nebo smaženými hranolky. Vařené telecí můžeme podávat i nastudeno s křenem a chlebem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}