Suroviny
4 porce
- 1 hrst čínských hub (Jidášovo ucho)
- 800g vepřové panenky
- 1 vejce
- 1 lžička škrobové moučky
- sůl
- 2 barevné papriky
- 1 mrkve
- 1 pór
- 1 malá chilli paprička
- 4 lžíce oleje
- 100ml portského vína
- 100ml sójové omáčky
Postup přípravy
- Čínské houby namočíme asi na 10 minut do vroucí vody. Pak je scedíme a nakrájíme na menší kousky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na proužky.
- V misce rozšleháme vejce se škrobovou moučkou a solí. Vložíme nakrájené maso, promícháme a necháme 10 minut odležet.
- Papriky, mrkev, pór a chilli papričku očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Přidáme houby, nakrájenou zeleninu a vše krátce opečeme.
- Víno promícháme se sójovou omáčkou a nalijeme na maso. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut doměkka (zelenina nesmí být rozvařená). Podle chuti osolíme. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.