Nalezené recepty

Panenky na portském

Suroviny

 

4 porce

  • 1 hrst čínských hub (Jidášovo ucho)
  • 800g vepřové panenky
  • 1 vejce
  • 1 lžička škrobové moučky
  • sůl
  • 2 barevné papriky
  • 1 mrkve
  • 1 pór
  • 1 malá chilli paprička
  • 4 lžíce oleje
  • 100ml portského vína
  • 100ml sójové omáčky

Postup přípravy

  1. Čínské houby namočíme asi na 10 minut do vroucí vody. Pak je scedíme a nakrájíme na menší kousky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na proužky.
  2. V misce rozšleháme vejce se škrobovou moučkou a solí. Vložíme nakrájené maso, promícháme a necháme 10 minut odležet.
  3. Papriky, mrkev, pór a chilli papričku očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Přidáme houby, nakrájenou zeleninu a vše krátce opečeme.
  4. Víno promícháme se sójovou omáčkou a nalijeme na maso. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut doměkka (zelenina nesmí být rozvařená). Podle chuti osolíme. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}