Nalezené recepty

Prejt z vepřového kolena

Suroviny

4 porce

  • 1 vepřové koleno
  • 1 malá cibule
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 2 včerejší žemle
  • asi 100ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 100g vepřových jater
  • 1 lžička majoránky
  • mletý černý pepř
  • sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

  1. Vepřové koleno dobře očistíme. Společně scibulí a kořením ho vložíme do osolené vody a necháme vařit asi 2 hodiny.
  2. Žemle zalijeme mlékem a necháme zvlhnout. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Uvařené koleno necháme vychladnout. Maso obereme a společně se žemlemi umeleme na masovém strojku. K namleté směsi přidáme asi 3 naběračky vývaru z masa, česnek a majoránku. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.
  4. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme sádlem a naplníme masovou směsí. Prejt pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}