Suroviny
- 4 lžíce sójové omáčky
- špetka mletého chilli
- špetka drceného černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 5 lžic oleje
- 600g vepřové kýty
- 200g kompotovaných mandarinek
- 1 pomeranč
- zelený salát
- olej na opečení
Postup přípravy
- Sójovou omáčku, chilli, pepř, utřený česnek, vejce a olej rozšleháme vidličkou.
- Kýtu důkladně opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé medailonky. Lehce po obou stranách naklepeme paličkou.
- Medailonky vložíme do připravené marinády ze sójové omáčky, chilli, pepře, česneku, vajec a oleje a necháme v chladu asi 12 hodin marinovat.
- V pánvi rozpálíme olej a marinované medailonky opečeme z každé strany asi 4 minuty.
- Hotové medailonky napichujeme střídavě s mandarinkami a kousky pomeranče na jehly. Ozdobíme je listy hlávkového salátu a bylinkami.