Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 velká cibule
- 4 velké stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce strouhanky
- 2 lžíce namletých škvarků
- mletý pepř
- 1 vejce
- majoránka
- tuk
- jitrnicová střeva
Postup přípravy
- Očištěné brambory a cibuli nastrouháme. Přidáme česnek rozetřený se solí, hrubou a hladkou mouku, strouhanku, mleté škvarky, pepř, sůl, vejce, majoránku. Řádně promícháme a ještě dochutíme.
- Plníme do jitrnicových střev nebo do srnčího hřbetu, který vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
- Střívka po dobu pečení obracíme, ve formě pečeme dorůžova. Pečeme v troubě.
- Podáváme s chlebem a sterilovanou okurkou.