Suroviny
- kachna
- sůl
- kmín
Postup přípravy
- Kachnu na rozdíl od kuřete musíme dobře okmínovat a posolit. Během pečení musíme odebírat část tuku.
- Při pečení se nejdříve položí na prsa a podlije horkou vodou.
- Asi po hodině pečení v přikrytém pekáči kachnu obrátíme zády dolů, případně ještě jednou podlijeme a raději pekáč ještě nebudeme odkrývat. Kachna chytá tmavočervenou barvu dobře i v přikrytém pekáči, jinak by byla dost tmavá.
- Je k ní dobrý houskový i bramborový knedlík a samozřejmě zelí. Lepší je čerstvé hlávkové, specialita je hlávkové zelí červené.
Tip: Chcete-li udržet krásně červenou barvu zelí, dejte hned na počátku do nakrájeného zelí trochu octa. Červené zelí má vyšší výživovou hodnotu než zelí bílé, a hlavně má více vitamínu C.