Nalezené recepty

Pečená kachna

Suroviny

  • kachna
  • sůl 
  • kmín

Postup přípravy

  1. Kachnu na rozdíl od kuřete musíme dobře okmínovat a posolit. Během pečení musíme odebírat část tuku.
  2. Při pečení se nejdříve položí na prsa a podlije horkou vodou.
  3. Asi po hodině pečení v přikrytém pekáči kachnu obrátíme zády dolů, případně ještě jednou podlijeme a raději pekáč ještě nebudeme odkrývat. Kachna chytá tmavočervenou barvu dobře i v přikrytém pekáči, jinak by byla dost tmavá.
  4. Je k ní dobrý houskový i bramborový knedlík a samozřejmě zelí. Lepší je čerstvé hlávkové, specialita je hlávkové zelí červené.

Tip: Chcete-li udržet krásně červenou barvu zelí, dejte hned na počátku do nakrájeného zelí trochu octa. Červené zelí má vyšší výživovou hodnotu než zelí bílé, a hlavně má více vitamínu C.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}