Suroviny
- 1 kachna
- sůl
- mletý pepř a mleté nové koření
- 100g másla
- 1 bobkový list
- tymián
- 1 mrkev
- 200ml červeného vína
- kachní játra
- citrónová šťáva
Postup přípravy
- Očištěnou a omytou kachnu na povrchu i zevnitř osolíme a potřeme pepřem a mletým novým kořením, dáme na pekáč, polijeme rozpuštěným máslem a ze všech stran opečeme.
- Poté přidáme bobkový list, špetku tymiánu, nastrouhanou mrkev a zvolna pečeme. Podléváme červeným vínem.
- Těsně před koncem pečení přidáme kachní játra a po obou stranách opečeme.
- Kachnu vyjmeme, šťávu s játry rozmixujeme a přichytíme citrónovou šťávou.
- Podáváme s rýží a čerstvým zeleninovým salátem.