Nalezené recepty

Kachna na tymiánu

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl
  • mletý pepř a mleté nové koření
  • 100g másla
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • 1 mrkev
  • 200ml červeného vína
  • kachní játra
  • citrónová šťáva

Postup přípravy

  1. Očištěnou a omytou kachnu na povrchu i zevnitř osolíme a potřeme pepřem a mletým novým kořením, dáme na pekáč, polijeme rozpuštěným máslem a ze všech stran opečeme.
  2. Poté přidáme bobkový list, špetku tymiánu, nastrouhanou mrkev a zvolna pečeme. Podléváme červeným vínem.
  3. Těsně před koncem pečení přidáme kachní játra a po obou stranách opečeme.
  4. Kachnu vyjmeme, šťávu s játry rozmixujeme a přichytíme citrónovou šťávou.
  5. Podáváme s rýží a čerstvým zeleninovým salátem.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}