Suroviny
- 1 kachnu
- 2 lžíce másla
- 1 lžičku hladké mouky
- sůl
- malý kousek čerstvého zázvoru
- menší snítku rozmarýny
- šalvěje a bazalky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 středně velkou cibuli
- asi 150ml červeného vína
Postup přípravy
- Kachnu zevnitř a na povrchu potřeme směsí syrového másla smíchaného s moukou, solí, nastrouhaným zázvorem, nadrobno nakrájenými bylinkami, prolisovaným česnekem, a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibulí.
- Potom kachnu vložíme do pekáče, v předehřáté troubě zapečeme, snížíme teplotu, podlijeme a za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání zvolna pečeme doměkka.
- Upečenou kachnu vyjmeme, výpek zalijeme červeným vínem, povaříme a přecedíme.
- Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. Šťávu podáváme v omáčníku.