Nalezené recepty

Kachna pečená na bylinkách a víně

Suroviny

  • 1 kachnu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžičku hladké mouky
  • sůl
  • malý kousek čerstvého zázvoru
  • menší snítku rozmarýny
  • šalvěje a bazalky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 středně velkou cibuli
  • asi 150ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Kachnu zevnitř a na povrchu potřeme směsí syrového másla smíchaného s moukou, solí, nastrouhaným zázvorem, nadrobno nakrájenými bylinkami, prolisovaným česnekem, a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibulí.
  2. Potom kachnu vložíme do pekáče, v předehřáté troubě zapečeme, snížíme teplotu, podlijeme a za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání zvolna pečeme doměkka.
  3. Upečenou kachnu vyjmeme, výpek zalijeme červeným vínem, povaříme a přecedíme.
  4. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. Šťávu podáváme v omáčníku.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}