Suroviny
4 porce
- 2 čekankové puky
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- 50g strouhaného parmazánu
- 40g másla
- 8 malých telecích řízků
- 1 lžíce olivového oleje
- 20ml Noilly Prat (francouzský vermut)
- 20g parmazánu vcelku
- 2 snítky majoránky na ozdobu
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 175°C.
- Čekanku očistíme, podélně rozpůlíme, vyřízneme košťál a rozebereme ji na listy.
- Listy vložíme do zapékací formy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.
- Poklademe vločkami z 20g másla a pečeme asi 15 minut.
- Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a olej. Řízky na něm opékáme z každé strany 2 minuty, poté je vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé.
- Vypečenou šťávu zalijeme 1 lžičkou citronové šťávy a Noilly Prat a necháme trochu svařit.
- Čekanku, řízky a omáčku rozdělíme na talíře, navrch nastrouháme parmazán a ozdobíme majoránkou.