Nalezené recepty

Telecí řízky se zapečenou čekankou

Suroviny

4 porce

  • 2 čekankové puky
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 50g strouhaného parmazánu
  • 40g másla
  • 8 malých telecích řízků
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 20ml Noilly Prat (francouzský vermut)
  • 20g parmazánu vcelku
  • 2 snítky majoránky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 175°C.
  2. Čekanku očistíme, podélně rozpůlíme, vyřízneme košťál a rozebereme ji na listy.
  3. Listy vložíme do zapékací formy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.
  4. Poklademe vločkami z 20g másla a pečeme asi 15 minut.
  5. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  6. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a olej. Řízky na něm opékáme z každé strany 2 minuty, poté je vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé.
  7. Vypečenou šťávu zalijeme 1 lžičkou citronové šťávy a Noilly Prat a necháme trochu svařit.
  8. Čekanku, řízky a omáčku rozdělíme na talíře, navrch nastrouháme parmazán a ozdobíme majoránkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}