Suroviny
4 porce
- 1 kachna (asi 2200g)
- sůl
- 150g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nasekané bazalky
- 2 lžíce strouhanky
- 200g brokolice
- 50g šunkového salámu
- kmín
- lžíce sádla
Postup přípravy
- Kachnu omyjte, osušte, důkladně očistěte a vykostěte tak, aby vznikl plát masa i s kůží. Lehce ho naklepejte a osolte.
- V misce smíchejte mleté vepřové maso, vejce, sůl, utřený česnek a nasekanou bazalku. Směs zahustěte strouhankou.
- Brokolici rozeberte na růžičky a povařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Potom ji rychle ochlaďte ve studené vodě.
- Plát kachního masa poklaďte kolečky salámu. Na něj rozetřete směs z mletého masa a doprostřed položte růžičky brokolice. Naplněné maso zaviňte a převažte provázkem.
- Roládu osolte, okmínujte, dejte do pekáčku. Přidejte lžíci sádla a mírně podlijte vodou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 190°C asi 70 minut. Během pečení podle potřeby podlévejte vodou a přelévejte výpekem. Vhodnou přílohou je dušená zelenina (např. baby karotka se zelenými fazolkami), ale i vařené brambory.