Suroviny
4 porce
- 600g kachních prsou
- 1 lžíce kořenící směsi na drůbež
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce pomerančové zavařeniny
- 80ml drůbežího vývaru z kostky
- 1 lžíce solamylu
- sůl
- špetka chilli koření
- 1 svazek mladé karotky s natí
- 2 lžíce másla
- špetka vegety
- špetka muškátového květu
- čerstvé bylinky
Postup přípravy
- Kachní prsa omyjte, osušte a kůži na několika místech nařízněte. Maso potřete ze všech stran kořením na drůbež. V hlubší pánvi rozpalte olej a prsíčka na něm z obou stran opečte doměkka asi 8-10 minut. Vyjměte je a udržujte teplá.
- Do vypečeného tuku vmíchejte zavařeninu, přilijte vývar a přiveďte k varu.
- Solamyl rozmíchejte dohladka v troše studené vody. Zahustěte jím pomerančovou šťávu a krátce, asi 2-3 minuty povařte. Omáčku dochuťte solí a okořeňte mletým chilli.
- Karotku důkladně očistěte, ale ponechte jí malou část natě. Potom ji povařte asi 3-5 minut ve vroucí vodě, prudce zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V pánvi rozehřejte máslo a karotku na něm orestujte. Ochuťte vegetou a muškátovým květem.
- Kachní prsa nakrájejte na plátky a podlijte trochou pomerančové omáčky. Přidejte podušenou karotku a ozdobte čerstvými bylinkami. Jako příloha se hodí zapečené pusinky z bramborové kaše.