Nalezené recepty

Kachní prsa v pomerančové omáčce

Suroviny

4 porce

  • 600g kachních prsou
  • 1 lžíce kořenící směsi na drůbež
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce pomerančové zavařeniny
  • 80ml drůbežího vývaru z kostky
  • 1 lžíce solamylu
  • sůl
  • špetka chilli koření
  • 1 svazek mladé karotky s natí
  • 2 lžíce másla
  • špetka vegety
  • špetka muškátového květu
  • čerstvé bylinky

Postup přípravy

  1. Kachní prsa omyjte, osušte a kůži na několika místech nařízněte. Maso potřete ze všech stran kořením na drůbež. V hlubší pánvi rozpalte olej a prsíčka na něm z obou stran opečte doměkka asi 8-10 minut. Vyjměte je a udržujte teplá.
  2. Do vypečeného tuku vmíchejte zavařeninu, přilijte vývar a přiveďte k varu.
  3. Solamyl rozmíchejte dohladka v troše studené vody. Zahustěte jím pomerančovou šťávu a krátce, asi 2-3 minuty povařte. Omáčku dochuťte solí a okořeňte mletým chilli.
  4. Karotku důkladně očistěte, ale ponechte jí malou část natě. Potom ji povařte asi 3-5 minut ve vroucí vodě, prudce zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V pánvi rozehřejte máslo a karotku na něm orestujte. Ochuťte vegetou a muškátovým květem.
  5. Kachní prsa nakrájejte na plátky a podlijte trochou pomerančové omáčky. Přidejte podušenou karotku a ozdobte čerstvými bylinkami. Jako příloha se hodí zapečené pusinky z bramborové kaše.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}