Kachní čtvrtky s jablky a fíky
Suroviny
- 2 kachní čtvrtky
- 4 jablíčka
- 1 balení fíků
- staročeské koření
- sůl
- olej
- máslo
Postup přípravy
- Kachní čtvrtky dobře očistíme a můžeme je ještě rozpůlit. Osolíme a okořeníme je.
- Na pánvi rozpálíme olej a kachní kousky prudce osmažíme z obou stran.
- Mezitím si oloupeme jablíčka a rozkrájíme je na měsíčky. Poklademe jimi dno zapékací nádoby, navrch dáme kousek másla a přidáme fíky. Na to položíme osmažené kousky kachny a pečeme zakryté cca 60 minut.
- Poté asi na 10 minut odkryjeme pokličku a dopečeme. Podle potřeby můžeme dolít vodu nebo přidat máslo.
- Podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovými knedlíky.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce