Nalezené recepty

Kachna po moravsku

Suroviny

4 porce

  • 1 kachna (1800g)
  • 2 malé mrkve,
  • 1 petržel
  • 1 malý celer
  • 1 jablko
  • 100g anglické slaniny
  • 4 velké listy kapusty
  • sůl
  • lžička celého kmínu

Postup přípravy

  1. Kachnu očistíme a dobře opláchneme, poté osušíme a odřízneme jí křídla.
  2. Mrkev, petržel i celer oloupeme. Jablko omyjeme a odstraníme jádřinec. Kořenovou zeleninu, jablko a slaninu nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme. Listy kapusty opláchneme, necháme okapat a rozložíme na dno pekáčku.
  3. Kachnu zevnitř osolíme a naplníme ji směsí zeleniny, jablek a slaniny. Otvor sešijeme, aby náplň nevypadávala. Položíme ji do pekáčku na kapustu.
  4. Kachnu na povrchu osolíme, posypeme celým kmínem a podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 90 minut (podle potřeby ji podléváme vodou a přeléváme výpekem). Pak kachnu rozporcujeme, společně s nádivkou vrátíme do pekáčku a při 220°C asi 20 minut dopékáme dozlatova. Jako příloha jsou vhodné dušené červené zelí a bramborové knedlíky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}