Suroviny
4 porce
- 1 kachna (1800g)
- 2 malé mrkve,
- 1 petržel
- 1 malý celer
- 1 jablko
- 100g anglické slaniny
- 4 velké listy kapusty
- sůl
- lžička celého kmínu
Postup přípravy
- Kachnu očistíme a dobře opláchneme, poté osušíme a odřízneme jí křídla.
- Mrkev, petržel i celer oloupeme. Jablko omyjeme a odstraníme jádřinec. Kořenovou zeleninu, jablko a slaninu nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme. Listy kapusty opláchneme, necháme okapat a rozložíme na dno pekáčku.
- Kachnu zevnitř osolíme a naplníme ji směsí zeleniny, jablek a slaniny. Otvor sešijeme, aby náplň nevypadávala. Položíme ji do pekáčku na kapustu.
- Kachnu na povrchu osolíme, posypeme celým kmínem a podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 90 minut (podle potřeby ji podléváme vodou a přeléváme výpekem). Pak kachnu rozporcujeme, společně s nádivkou vrátíme do pekáčku a při 220°C asi 20 minut dopékáme dozlatova. Jako příloha jsou vhodné dušené červené zelí a bramborové knedlíky.