Suroviny
4 porce
- 240g hrachu
- sůl
- 4 kachní prsíčka (po 200g)
- pepř
- olej na smažení
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 400g cherry rajčátek
- 3 snítky tymiánu
- 50ml bílého vína
Postup přípravy
- Hrách namočíme na noc do studené vody. Druhy den ho v nové vodě uvaříme doměkka a na konci vaření osolíme. Hrách scedíme a necháme okapat.
- Kachní prsíčka osolíme, opepříme a opečme po obou stranách na oleji. Pak je přendáme i s výpekem do pekáčku, zakryjeme alobalem a troubě vyhřáté na 170°C pečeme asi 60 minut. Poté prsíčka z pekáčku vyjmeme a výpek přelijeme na pánev.
- Cibuli, česnek a papričku nakrájíme nadrobno a orestujeme na výpeku. Vmícháme přepůlená rajčátka, tymián a hrách. Pánev odstavíme.
- Hrachovou směs z pánve přendáme do zapékací misky a přelijeme vínem. Navrch položíme prsíčka. V troubě při 190°C zapékáme asi 10 minut. Před podáváním nakrájíme prsíčka na plátky.