Nalezené recepty

Andaluská kachní prsíčka

Suroviny

4 porce

  • 240g hrachu
  • sůl
  • 4 kachní prsíčka (po 200g)
  • pepř
  • olej na smažení
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 400g cherry rajčátek
  • 3 snítky tymiánu
  • 50ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme na noc do studené vody. Druhy den ho v nové vodě uvaříme doměkka a na konci vaření osolíme. Hrách scedíme a necháme okapat.
  2. Kachní prsíčka osolíme, opepříme a opečme po obou stranách na oleji. Pak je přendáme i s výpekem do pekáčku, zakryjeme alobalem a troubě vyhřáté na 170°C pečeme asi 60 minut. Poté prsíčka z pekáčku vyjmeme a výpek přelijeme na pánev.
  3. Cibuli, česnek a papričku nakrájíme nadrobno a orestujeme na výpeku. Vmícháme přepůlená rajčátka, tymián a hrách. Pánev odstavíme.
  4. Hrachovou směs z pánve přendáme do zapékací misky a přelijeme vínem. Navrch položíme prsíčka. V troubě při 190°C zapékáme asi 10 minut. Před podáváním nakrájíme prsíčka na plátky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}