Nalezené recepty

Kachní roláda s drůbeží omáčkou

Suroviny

 

6 porcí

  • 1 kachna (asi 2,2kg)
  • sůl
  • 3 šalotky
  • 150g žampionů
  • 1 lžíce másla
  • 150g mletého masa (telecí nebo libové vepřové)
  • 1 vejce
  • 3 lžíce sladké smetany
  • 30g sekaných pistáciových jader
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 200g kuřecích jater
  • 1 lžička citronové šťávy
  • čerstvé bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Kachnu očistíme, omyjeme a od prsní kosti vykostíme tak, aby vznikl větší plát masa i s kůží. Povrch osolíme.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno a žampiony na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a šalotku na něm zpěníme. Přidáme žampiony a krátce orestujeme.
  3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vejce, smetanu, žampionovou směs a nasekané pistácie. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  4. Připravenou náplň rozdělíme na plát masa, který stočíme do rolády a svážeme provázkem. Pekáč potřeme olejem, vložíme do něj roládu, podlijeme trochou vody a pečeme asi 70 minut dozlatova. Během pečení přeléváme maso výpekem a podléváme vodou.
  5. Játra omyjeme a uvaříme ve vodě doměkka. Přidáme všechen výpek z rolády a rozmixujeme. Játrovou omáčku osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
  6. Roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme drůbeží omáčkou. Podáváme s orestovanou zeleninou a zdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}