Nalezené recepty

Kachna s rajčaty a řapíkatým celerem

Suroviny

4 porce

  • 1 kachna (nebo 4 kachní prsa)
  • 3 lžíce sádla
  • sůl
  • 1 větší cibule
  • 4 řapíky celeru
  • 500g rajčat
  • 250ml bílého vína
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Kachnu důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. V pekáčku rozehřejeme sádlo. Kachnu osolíme a ze všech stran opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na špalíčky. Vše přidáme ke kachně a orestujeme.
  2. Rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu z nich rozvaříme a prolisujeme. Šťávu přilijeme ke kachně společně s vínem. Podle potřeby osolíme a opepříme. Přiklopíme a zvolna dusíme při 170°C asi 2 hodiny doměkka.
  3. Měkkou kachnu vyjmeme a naporcujeme. Zbylá rajčata nakrájíme, promícháme s dušenou cibulí a celerem a vše krátce prohřejeme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme porce kachny a podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}