Suroviny
4 porce
- 50dkg vykostěné telecí kýty
- 1 střední cibule
- 4-6dkg tuku
- kysaná smetana
- 2 čerstvá rajčata
- malá sklenička naložených hub v octovém nálevu
- hladká mouka
- sůl
- mletá paprika
Postup přípravy
- Telecí řízky naklepeme a nařízneme na okrajích, zprudka opečeme po obou stranách dorůžova.
- Na zbylém tuku osmahneme cibulku, do které přidáme červenou papriku, zalijeme vodou nebo vývarem.
- Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, necháme chvilku vychladnout a přidáme zakysanou smetanu.
- Dobře promícháme a zalijeme zpěněnou cibulku. Za stálého míchání vaříme asi 20 minut.
- Přidáme nakrájené hříbky a vše nalijeme na plátky, které ještě chvilku dusíme v ohnivzdorné míse.
- Rajčaty nakrájenými na měsíčky ozdobíme na talíři maso s omáčkou. Jako příloha je vhodná rýže.