Nalezené recepty

Telecí řízek na ruský způsob

Suroviny

4 porce

  • 50dkg vykostěné telecí kýty
  • 1 střední cibule
  • 4-6dkg tuku
  • kysaná smetana
  • 2 čerstvá rajčata
  • malá sklenička naložených hub v octovém nálevu
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletá paprika

Postup přípravy

  1. Telecí řízky naklepeme a nařízneme na okrajích, zprudka opečeme po obou stranách dorůžova.
  2. Na zbylém tuku osmahneme cibulku, do které přidáme červenou papriku, zalijeme vodou nebo vývarem.
  3. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, necháme chvilku vychladnout a přidáme zakysanou smetanu.
  4. Dobře promícháme a zalijeme zpěněnou cibulku. Za stálého míchání vaříme asi 20 minut.
  5. Přidáme nakrájené hříbky a vše nalijeme na plátky, které ještě chvilku dusíme v ohnivzdorné míse.
  6. Rajčaty nakrájenými na měsíčky ozdobíme na talíři maso s omáčkou. Jako příloha je vhodná rýže.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}