Nalezené recepty

Sváteční kachna

Suroviny

  • 4 kachní čtvrtky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 šalotky
  • 1 celá skořice
  • 500 ml červeného vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 200 g rybízové marmelády
  • sůl
  • pepř
  • 2 bobkové listy
  • cukr

Postup přípravy

  1. Kachní čtvrtky očistíme, opláchneme a osušíme.
  2. Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče.
  3. Posypeme je tymiánem, přidáme bobkový list a celou skořici. Čtvrtky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
  4. Během pečení je podléváme červeným vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme asi 30-40 minut, až je kůrčička křupavá.
  5. Šalotku očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do pekáčku ke čtvrtkám, které lehounce posypeme cukrem a pečeme dál ještě asi 10 minut.
  6. Pečené čtvrtky vyndáme, do výpečku vmícháme rybízovou marmeládu a krátce prohřejeme.
  7. Kachní čtvrtky obložíme šalotkou, přelijeme šťávou a jako přílohu k nim podáváme bramborové knedlíky nebo noky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}