Suroviny
- 4 kachní čtvrtky
- 3 lžíce oleje
- 3 šalotky
- 1 celá skořice
- 500 ml červeného vína
- 1 lžička tymiánu
- 200 g rybízové marmelády
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- cukr
Postup přípravy
- Kachní čtvrtky očistíme, opláchneme a osušíme.
- Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče.
- Posypeme je tymiánem, přidáme bobkový list a celou skořici. Čtvrtky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
- Během pečení je podléváme červeným vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme asi 30-40 minut, až je kůrčička křupavá.
- Šalotku očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do pekáčku ke čtvrtkám, které lehounce posypeme cukrem a pečeme dál ještě asi 10 minut.
- Pečené čtvrtky vyndáme, do výpečku vmícháme rybízovou marmeládu a krátce prohřejeme.
- Kachní čtvrtky obložíme šalotkou, přelijeme šťávou a jako přílohu k nim podáváme bramborové knedlíky nebo noky.