Suroviny
- 1 kachna
- 40g slaniny
- 40g másla
- 1 cibule
- ¼ malého celeru
- 1 menší mrkev a petržel
- 4 zrnka pepře
- 4 zrnka nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- rajčata
- 1 navinulé jablko
- hladká mouka
- 100ml bílého vína
- brusinkový kompot
Postup přípravy
- Kachnu očistíme a pokrájíme na porce. Na másle opečeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme, poté vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolené porce kachny, pepř a nové koření, bobkový list, opečeme po obou stranách, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka.
- Pak přidáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata a jablko a dusíme spolu s kachnou doměkka.
- Kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, necháme povařit, pak omáčku rozmixujeme a přimícháme brusinkový nebo klikový kompot.
- Podáváme s houskovými knedlíky.