Nalezené recepty

Kachna nadivoko

Suroviny

  • 1 kachna
  • 40g slaniny
  • 40g másla
  • 1 cibule
  • ¼ malého celeru
  • 1 menší mrkev a petržel
  • 4 zrnka pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • rajčata
  • 1 navinulé jablko
  • hladká mouka
  • 100ml bílého vína
  • brusinkový kompot

Postup přípravy

  1. Kachnu očistíme a pokrájíme na porce. Na másle opečeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme, poté vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolené porce kachny, pepř a nové koření, bobkový list, opečeme po obou stranách, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka.
  2. Pak přidáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata a jablko a dusíme spolu s kachnou doměkka.
  3. Kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, necháme povařit, pak omáčku rozmixujeme a přimícháme brusinkový nebo klikový kompot.
  4. Podáváme s houskovými knedlíky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}