Suroviny
- 1 kachna
- 50g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- sladká paprika
- mletý pepř
- 1 lžička čerstvě sekané máty
- hladká mouka
- 1 lžíce červeného vína
- 1 lžička sekané pažitky
Postup přípravy
- Očištěnou, omytou, dosucha utřenou kachnu nakrájíme na porce, osolíme, potřeme paprikou, mletým pepřem, drceným česnekem a sekanou mátou a necháme 2 hodiny odležet v chladu.
- V kastrolu rozpustíme máslo, necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vložíme kousky kachny, opečeme po obou stranách a chvíli dusíme.
- Poté podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
- Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podlijeme vínem, povaříme a přidáme sekanou pažitku.
- Podáváme s pečenými brambory nebi rýží a syrovým zeleninovým salátem.