Nalezené recepty

Kachna na mátě peprné

Suroviny

  • 1 kachna
  • 50g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • sladká paprika
  • mletý pepř
  • 1 lžička čerstvě sekané máty
  • hladká mouka
  • 1 lžíce červeného vína
  • 1 lžička sekané pažitky

Postup přípravy

  1. Očištěnou, omytou, dosucha utřenou kachnu nakrájíme na porce, osolíme, potřeme paprikou, mletým pepřem, drceným česnekem a sekanou mátou a necháme 2 hodiny odležet v chladu.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo, necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vložíme kousky kachny, opečeme po obou stranách a chvíli dusíme.
  3. Poté podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
  4. Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podlijeme vínem, povaříme a přidáme sekanou pažitku.
  5. Podáváme s pečenými brambory nebi rýží a syrovým zeleninovým salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}