Nalezené recepty

Kachní prsa se zázvorovými hruškami

Suroviny

  • 4 kachní prsa
  • alpská sůl
  • pepř
  • 400ml Slepičího vývaru Knorr
  • 170g mražených brusinek
  • 2 hrušky
  • 20g čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce tmavé jíšky Knorr
  • ocet
  • 6 lžic suchého červeného vína

Postup přípravy

  1. Kachní prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř. Vložíme je do rozpálené pánve a opékáme po obou stranách 3-4 minuty. Kůží navrch je vložíme do pekáčku.
  2. Vypečenou šťávu zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Přidáme ocet a brusinky a necháme přejít varem.
  3. Omáčkou zalijeme maso a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Zázvor nakrájíme na nudličky a s rozpůlenými hruškami dusíme na másle asi 5 minut, poté vše lehce pocukrujeme.
  4. Omáčku vlijeme do pekáčku a pomocí jíšky zahustíme. Nakonec celé zjemníme vínem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}