Kachní prsa se zázvorovými hruškami
Suroviny
- 4 kachní prsa
- alpská sůl
- pepř
- 400ml Slepičího vývaru Knorr
- 170g mražených brusinek
- 2 hrušky
- 20g čerstvého zázvoru
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce tmavé jíšky Knorr
- ocet
- 6 lžic suchého červeného vína
Postup přípravy
- Kachní prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř. Vložíme je do rozpálené pánve a opékáme po obou stranách 3-4 minuty. Kůží navrch je vložíme do pekáčku.
- Vypečenou šťávu zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Přidáme ocet a brusinky a necháme přejít varem.
- Omáčkou zalijeme maso a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Zázvor nakrájíme na nudličky a s rozpůlenými hruškami dusíme na másle asi 5 minut, poté vše lehce pocukrujeme.
- Omáčku vlijeme do pekáčku a pomocí jíšky zahustíme. Nakonec celé zjemníme vínem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce