Nalezené recepty

Kachní prsa na cibuli

Suroviny

 4 porce

  • 800g kachních prsíček
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 5 cibulí
  • 1 snítka tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 300ml vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • tymián na ozdobení

Postup přípravy

  1. Prsíčka důkladně očistěte, omyjte, osušte a vykostěte. Kůži můžete dát pryč, ale není to nutné, záleží na vlastní chuti. Následně maso nakrájejte na větší kousky a osolte. V pánvi rozpalte olej, na něm zprudka opečte maso, pak jej vyndejte a uchovejte v teple.
  2. Cibuli oloupejte, rozpulte, nakrájejte na plátky a nasypte do výpeku po masu. Krátce je orestujte, vložte zpět kachní prsa, přidejte otrhané lístky tymiánu, bobkové listy a rajský protlak. Podlijte vývarem.
  3. Společně vše krátce povařte a nakonec pokrm dochuťte česnekem a mletým černým pepřem, případně i solí. Hotovou směs rozdělte na talíře a podávejte nejlépe s rýží, ozdobenou snítkou čerstvého tymiánu.
  4. Extra tip na zeleninovou rýži: Rýži uvařte tak, jak jste zvyklí. Mezitím na másle krátce poduste mražený hrášek a nahrubo nastrouhanou karotku. Vmíchejte rýži, prohřejte a podávejte.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}