Suroviny
4 porce
- 800g kachních prsíček
- sůl
- 3 lžíce oleje
- 5 cibulí
- 1 snítka tymiánu
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce rajského protlaku
- 300ml vývaru
- 3 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- tymián na ozdobení
Postup přípravy
- Prsíčka důkladně očistěte, omyjte, osušte a vykostěte. Kůži můžete dát pryč, ale není to nutné, záleží na vlastní chuti. Následně maso nakrájejte na větší kousky a osolte. V pánvi rozpalte olej, na něm zprudka opečte maso, pak jej vyndejte a uchovejte v teple.
- Cibuli oloupejte, rozpulte, nakrájejte na plátky a nasypte do výpeku po masu. Krátce je orestujte, vložte zpět kachní prsa, přidejte otrhané lístky tymiánu, bobkové listy a rajský protlak. Podlijte vývarem.
- Společně vše krátce povařte a nakonec pokrm dochuťte česnekem a mletým černým pepřem, případně i solí. Hotovou směs rozdělte na talíře a podávejte nejlépe s rýží, ozdobenou snítkou čerstvého tymiánu.
- Extra tip na zeleninovou rýži: Rýži uvařte tak, jak jste zvyklí. Mezitím na másle krátce poduste mražený hrášek a nahrubo nastrouhanou karotku. Vmíchejte rýži, prohřejte a podávejte.