Nalezené recepty

Kachnička na cibuli

Suroviny

4 porce

  • 400g červené cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 125ml dia jablečné šťávy
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 100ml silného vývaru
  • 1 lžíce rozinek
  • tekuté dia sladidlo
  • sůl
  • pepř
  • 2 kachní prsíčka (po 400g)
  • 500g brambor
  • 1 lžíce přepuštěného másla

Postup přípravy

  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Olej zahřejeme v hrnci a lehce na něm cibuli podusíme. Přidáme jablečnou šťávu, balzamikový ocet, vývar, rozinky a sladidlo. Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 30 - 40 minut bez pokličky. Občas promícháme. Pokud je třeba, přidáme trochu vody.
  2. Troubu předehřejeme na 80°C. Prsíčka nakrojíme, osolíme, opepříme. Opékáme kůži vespod na pánvi 6-7 minut. Potom obrátíme a zprudka opékáme 2-3 minuty. Dáme do trouby a pečeme 30-40 minut.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a opékáme na másle dozlatova asi 15 minut. Osolíme a opepříme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}