Suroviny
4 porce
- 400g červené cibule
- 1 lžíce oleje
- 125ml dia jablečné šťávy
- 4 lžíce balzamikového octa
- 100ml silného vývaru
- 1 lžíce rozinek
- tekuté dia sladidlo
- sůl
- pepř
- 2 kachní prsíčka (po 400g)
- 500g brambor
- 1 lžíce přepuštěného másla
Postup přípravy
- Oloupeme a nakrájíme cibuli. Olej zahřejeme v hrnci a lehce na něm cibuli podusíme. Přidáme jablečnou šťávu, balzamikový ocet, vývar, rozinky a sladidlo. Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 30 - 40 minut bez pokličky. Občas promícháme. Pokud je třeba, přidáme trochu vody.
- Troubu předehřejeme na 80°C. Prsíčka nakrojíme, osolíme, opepříme. Opékáme kůži vespod na pánvi 6-7 minut. Potom obrátíme a zprudka opékáme 2-3 minuty. Dáme do trouby a pečeme 30-40 minut.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a opékáme na másle dozlatova asi 15 minut. Osolíme a opepříme.