Suroviny
4 porce
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 100g cukety
- 250g lilku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 600g kachních prsou
- sůl
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 snítka saturejky
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Zbylou opláchneme a osušíme. Mrkev nakrájíme na kolečka, cuketu a lilek na menší kostky, celer na plátky. Vše dáme do mísy a promícháme.
- Kachní prsa omyjeme, dobře očistíme čistou utěrkou a kůži několikrát nařízneme ostrým nožem křížem tak, že vznikne mřížka. Maso osolíme a posypeme mletou červenou paprikou.
- Na rozpáleném oleji opékáme maso z obou stran asi 10 minut. Do pánve můžeme přidat snítku saturejky. Zeleninovou směs nasypeme do pekáčku, na ni položíme opečená kachní prsa a pokmínujeme je.
- V předehřáté troubě dopékáme při 175°C asi 10-15 minut, až jsou zelenina i maso měkké. Kachní prsa s pečenou zeleninou ozdobíme saturejkou. Jako příloha jsou vhodné pečivo nebo brambory.