Suroviny
4 porce
- 4 kachní stehna
- 200ml červeného vína
- 100ml silného drůbežího vývaru
- 60g másla
- 50g rajského protlaku
- 3 šalotky
- 2 stroužky česneku
- asi 1 lžička krupicového cukru
- 1 lžička sekaného tymiánu
- 1 lžička celého kmínu
- sůl
Postup přípravy
- Osolená stehna posypeme kmínem a dáme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 100-110 minut. Během pečení přeléváme výpekem.
- Rozehřejeme máslo, vložíme prolisovaný česnek, kostičky šalotky, přidáme cukr, rajský protlak a asi 3 minuty podusíme.
- Přilijeme červené víno a drůbeží vývar. Omáčku vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a tymiánem.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.