Nalezené recepty

Kachní stehna v červeném víně

Suroviny

4 porce

  • 4 kachní stehna
  • 200ml červeného vína
  • 100ml silného drůbežího vývaru
  • 60g másla
  • 50g rajského protlaku
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • asi 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžička sekaného tymiánu
  • 1 lžička celého kmínu
  • sůl

Postup přípravy

  1. Osolená stehna posypeme kmínem a dáme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 100-110 minut. Během pečení přeléváme výpekem.
  2. Rozehřejeme máslo, vložíme prolisovaný česnek, kostičky šalotky, přidáme cukr, rajský protlak a asi 3 minuty podusíme.
  3. Přilijeme červené víno a drůbeží vývar. Omáčku vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a tymiánem.
  4. Podáváme s bramborovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}