Vepřové kotlety s debrecínkou a uzeným sýrem
Suroviny
- 4 větší kotlety
- sůl
- mletý pepř
- 2-3 cibule
- 200g debrecínské pečeně
- bujónová kostka
- 200g uzeného sýra
- olej nebo sádlo
Postup přípravy
- Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a okořeníme.
- Kotlety naskládáme do olejem nebo sádlem vymaštěné zapékací misky, posypeme je cibulí nakrájenou na kolečka a přikryjeme plátky debrecínky.
- Podlijeme hrnkem bujónu a mísu přikryjeme nebo dobře uzavřeme dvojitým alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme asi půl hodiny, pak povrch posypeme nastrouhaným uzeným sýrem (eidam, parenica) a dopečeme doměkka, až sýr zezlátne.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce