Nalezené recepty

Kachní prsa

Suroviny

4 porce

  • 4 kachní prsa (po 200g)
  • 4 lžíce oleje
  • špetka mleté skořice
  • ½ lžičky nového koření
  • 1 lžíce koření na drůbež
  • špetka drceného pepře
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • sůl
  • 150g anglické slaniny
  • 1 šalotka
  • 250g višní (i kompotovaných)
  • 200ml červeného vína
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 citron
  • špetka drceného pepře

Postup přípravy

  1. Nožem nařízneme kůži na prsou. Smícháme dvě lžíce oleje, skořici, nové koření, koření na drůbež, drcený pepř a 1 lžíci cukru. Směs prošleháme vidličkou a vložíme do ní prsa. Necháme marinovat 3-6 hodin.
  2. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, prsa osolíme a krátce po obou stranách opečeme.
  3. Do pekáčku dáme slaninu nakrájenou na nudličky, šalotku nasekanou na drobno, vypeckované višně, víno, rozdrobený masox a prsa. Vložíme do vyhřáté trouby a při 170°C pečeme 8-10 minut.
  4. Maso vyndáme. Do vypečené šťávy přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody a prohřejeme.
  5. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou, lžící cukru, mletým pepřem a solí.
  6. Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou z višní.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}