Suroviny
4 porce
- 4 kachní prsa (po 200g)
- 4 lžíce oleje
- špetka mleté skořice
- ½ lžičky nového koření
- 1 lžíce koření na drůbež
- špetka drceného pepře
- 2 lžíce krupicového cukru
- sůl
- 150g anglické slaniny
- 1 šalotka
- 250g višní (i kompotovaných)
- 200ml červeného vína
- 1 kostka masoxu
- 1 lžíce solamylu
- 1 citron
- špetka drceného pepře
Postup přípravy
- Nožem nařízneme kůži na prsou. Smícháme dvě lžíce oleje, skořici, nové koření, koření na drůbež, drcený pepř a 1 lžíci cukru. Směs prošleháme vidličkou a vložíme do ní prsa. Necháme marinovat 3-6 hodin.
- Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, prsa osolíme a krátce po obou stranách opečeme.
- Do pekáčku dáme slaninu nakrájenou na nudličky, šalotku nasekanou na drobno, vypeckované višně, víno, rozdrobený masox a prsa. Vložíme do vyhřáté trouby a při 170°C pečeme 8-10 minut.
- Maso vyndáme. Do vypečené šťávy přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody a prohřejeme.
- Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou, lžící cukru, mletým pepřem a solí.
- Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou z višní.