Suroviny
- 4 kuřecí čtvrtky
- 500g žampionů
- 2 pórky
- 2 lžíce oleje
- kousek másla
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- špetka cukru
- 2dl kuřecího vývaru
- 1dl bílého vína
- 2 lžičky solamylu
- 3 lžíce smetany
- citronová šťáva
Postup přípravy
- Každou kuřecí čtvrtku rozdělíme na 2 díly. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, pórek na kolečka.
- Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete na něm opečeme dozlatova ze všech stran. Osolíme, opepříme a jemně okořeníme provensálským kořením.
- Podlijeme kuřecím vývarem a vínem, přidáme máslo, přiklopíme poklicí a dusíme asi 30 minut.
- Přidáme pokrájený pórek a žampiony a vaříme ještě 10 minut. Na závěr zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali solamyl a na mírném ohni ještě krátce povaříme.
- Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
- Podáváme s kroketami ozdobené citronem a petrželkou.