Nalezené recepty

Kuřátko na víně

Suroviny

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 500g žampionů
  • 2 pórky
  • 2 lžíce oleje
  • kousek másla
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření
  • špetka cukru
  • 2dl kuřecího vývaru
  • 1dl bílého vína
  • 2 lžičky solamylu
  • 3 lžíce smetany
  • citronová šťáva

Postup přípravy

  1. Každou kuřecí čtvrtku rozdělíme na 2 díly. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, pórek na kolečka.
  2. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete na něm opečeme dozlatova ze všech stran. Osolíme, opepříme a jemně okořeníme provensálským kořením.
  3. Podlijeme kuřecím vývarem a vínem, přidáme máslo, přiklopíme poklicí a dusíme asi 30 minut.
  4. Přidáme pokrájený pórek a žampiony a vaříme ještě 10 minut. Na závěr zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali solamyl a na mírném ohni ještě krátce povaříme.
  5. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
  6. Podáváme s kroketami ozdobené citronem a petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}