Suroviny
- 450g kuřecích prsních řízků
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 červenou, zelenou a žlutou papriku
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžíci římského kmínu
- 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 červenou čili papričku zbavenou semen a nakrájenou nadrobno
- 100g klíčků sóji
- 350g čínského nebo jiného zelí nakrájeného nahrubo
- 2 lžíce sladké čili omáčky
- 3 lžíce světlé sójové omáčky
- opečený zázvor na ozdobu
Postup přípravy
Postup při přípravě:
- Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej na poměrně vysokou teplotu. Do woku dáme kuřecí maso a za stálého míchání je 5 minut prudce opékáme ze všech stran dozlatova.
- Vmícháme česnek, kmín, zázvor a čili papričku. Do woku přidáme všechny nakrájené papriky a 5 minut opékáme. Nakonec do woku přidáme klíčky sóji a čínské zelí a pokrm za stálého míchání zahříváme, dokud nezačne zelí měknout.
- Velký kus čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a zázvor v něm prudce půl minuty za stálého obracení opékáme.
- Potom ho přeneseme na papírové ubrousky, aby z něj odsály přebytečný tuk.
- Dušené kuře s paprikami tří barev rozdělíme do vyhřátých misek, ozdobíme pečeným zázvorem a ihned podáváme.