Nalezené recepty

Kuře s čerstvým zázvorem a paprikami tří barev

Suroviny

  • 450g kuřecích prsních řízků
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 červenou, zelenou a žlutou papriku
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžíci římského kmínu
  • 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 červenou čili papričku zbavenou semen a nakrájenou nadrobno
  • 100g klíčků sóji
  • 350g čínského nebo jiného zelí nakrájeného nahrubo
  • 2 lžíce sladké čili omáčky
  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • opečený zázvor na ozdobu

Postup přípravy

 Postup při přípravě:

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej na poměrně vysokou teplotu. Do woku dáme kuřecí maso a za stálého míchání je 5 minut prudce opékáme ze všech stran dozlatova.
  2. Vmícháme česnek, kmín, zázvor a čili papričku. Do woku přidáme všechny nakrájené papriky a 5 minut opékáme. Nakonec do woku přidáme klíčky sóji a čínské zelí a pokrm za stálého míchání zahříváme, dokud nezačne zelí měknout.
  3. Velký kus čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a zázvor v něm prudce půl minuty za stálého obracení opékáme.
  4. Potom ho přeneseme na papírové ubrousky, aby z něj odsály přebytečný tuk.
  5. Dušené kuře s paprikami tří barev rozdělíme do vyhřátých misek, ozdobíme pečeným zázvorem a ihned podáváme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}