Suroviny
4 porce
- 600g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- drcený bílý pepř
- 2 červené cibule
- 2 bílé cibule
- ½ manga
- 1 salátová okurka
- 200ml bílé hroznové šťávy
- 2 kousky celé skořice
- tymián na ozdobení
Postup přípravy
- Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na medailonky nebo větší kostky. V pánvi rozpalte olivový olej a maso na něm opečte. Mírně osolte a opepřete.
- Červené a bílé cibule oloupejte a rozčtvrťte. Mango oloupejte a dužinu nakrájejte na kousky. Okurku omyjte a nakrájejte na špalíčky.
- Cibuli, mango i okurku přisypejte k masu a zlehka orestujte. Podlijte hroznovou šťávou a přidejte celou skořici. Vše poduste doměkka a nakonec podle chuti přisolte. Z hotového pokrmu vyjměte tyčinky skořice a ozdobte snítkou tymiánu.
- Vhodnou přílohou je dušená rýže. Směs je možno podlít vodou místo hroznové šťávy.