Suroviny
6 porcí
- 1 kuře (1300g)
- 2 cibule
- 1 vejce
- ½ lžičky solamylu
- sůl
- lžička kari koření
- mletý nebo drcený černý pepř
- 5 lžic oleje
- 1 pórek
- 50g arašídů
- 1 mrkev a pažitku na ozdobení
Postup přípravy
- Kuře omyjeme a odstraníme kůži. Ostrým nožem ho vykostíme a nakrájíme na drobné nudličky. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Maso vložíme do mísy, přidáme k němu cibuli, vejce, solamyl, půl lžičky soli, kari koření, drcený nebo mletý pepř a dvě lžíce oleje. Důkladně vše promícháme a dáme do ledničky uležet, nejlépe přes noc.
- Na pánvi rozpálíme zbylý olej a odleželé maso na něm ze všech stran pěkně dozlatova opékáme asi 5 minut.
- Pórek a zbylou cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. K masu přisypeme burské oříšky (můžeme je nasekat nadrobno), přidáme nakrájený pórek a opět restujeme. Vhodná příloha je rýže. Zdobíme mrkví, nakrájenou na dlouhé tenké plátky, a pažitkou.