Nalezené recepty

Dušené kuře s burskými oříšky

Suroviny

6 porcí

  • 1 kuře (1300g)
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • ½ lžičky solamylu
  • sůl
  • lžička kari koření
  • mletý nebo drcený černý pepř
  • 5 lžic oleje
  • 1 pórek
  • 50g arašídů
  • 1 mrkev a pažitku na ozdobení

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme a odstraníme kůži. Ostrým nožem ho vykostíme a nakrájíme na drobné nudličky. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Maso vložíme do mísy, přidáme k němu cibuli, vejce, solamyl, půl lžičky soli, kari koření, drcený nebo mletý pepř a dvě lžíce oleje. Důkladně vše promícháme a dáme do ledničky uležet, nejlépe přes noc.
  3. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a odleželé maso na něm ze všech stran pěkně dozlatova opékáme asi 5 minut.
  4. Pórek a zbylou cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. K masu přisypeme burské oříšky (můžeme je nasekat nadrobno), přidáme nakrájený pórek a opět restujeme. Vhodná příloha je rýže. Zdobíme mrkví, nakrájenou na dlouhé tenké plátky, a pažitkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}