Nalezené recepty

Kuřecí stehýnka v jogurtové marinádě

Suroviny

  • 8 spodních stehen
  • 1 žlutá a jedna červená paprika
  • 500g bílého tučného jogurtu
  • svazek petržele
  • 1 malá feferonka
  • 2 stroužky česneku
  • tabasco
  • 1dl vývaru
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy

  1. Maso vložíme do mísy a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, solí, pokrájeným česnekem a feferonkou a dobře promícháme. Do jogurtu přidáme 5 lžic olivového oleje, čajovou lžičku tabasca, krátce vyšleháme a nalijeme do mísy s masem. Necháme pod poklicí marinovat minimálně 3 hodiny.
  2. Poté stehna vyjmeme, lžičkou odstraníme jogurtovou marinádu, vložíme je do velké pánve a ze všech stran rychle osmahneme. Podlijeme vývarem, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
  3. Několikrát otočíme a přidáváme postupně marinádu. Na pánvi osmahneme na oleji proužky papriky, až změknou, a přidáme je k masu. Dosolíme a podáváme s bílým chlebem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}