Kuřecí stehýnka v jogurtové marinádě
Suroviny
- 8 spodních stehen
- 1 žlutá a jedna červená paprika
- 500g bílého tučného jogurtu
- svazek petržele
- 1 malá feferonka
- 2 stroužky česneku
- tabasco
- 1dl vývaru
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
- Maso vložíme do mísy a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, solí, pokrájeným česnekem a feferonkou a dobře promícháme. Do jogurtu přidáme 5 lžic olivového oleje, čajovou lžičku tabasca, krátce vyšleháme a nalijeme do mísy s masem. Necháme pod poklicí marinovat minimálně 3 hodiny.
- Poté stehna vyjmeme, lžičkou odstraníme jogurtovou marinádu, vložíme je do velké pánve a ze všech stran rychle osmahneme. Podlijeme vývarem, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
- Několikrát otočíme a přidáváme postupně marinádu. Na pánvi osmahneme na oleji proužky papriky, až změknou, a přidáme je k masu. Dosolíme a podáváme s bílým chlebem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce