Suroviny
4 porce
- 4 plátky kuřecích prsíček
- 2 šalotky
- 300g cukety
- 4 lžíce bylinkového másla
- 100ml drůbežího vývaru (z kostky)
- 50g dýňových semínek
- 100g crème fraîche (ev.zakysané smetany)
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy
- Oloupanou šalotku nakrájíme na jemné kroužky. Omytou cuketu nahrubo nastrouháme. Obojí podusíme na 2 lžících bylinkového másla.
- Uvaříme kuřecí vývar (asi 5 minut) a ještě vroucí ho umixujeme spolu s dýňovými semínky. Směs přemístíme do hrnce a spolu s crème fraîche asi 10 minut povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Opláchnuté a osušené maso asi 10 minut grilujeme za stálého otáčení a potírání bylinkovým máslem. Poté plátky vějířovitě nakrojíme a naservírujeme na talíře se zelenou omáčkou.
- Vhodným doplňkem je bageta nebo kukuřičné klásky. Chuť pokrmu je velmi milá a decentní.