Nalezené recepty

Kuřecí prsíčka

Suroviny

 

4 porce

  • 4 plátky kuřecích prsíček
  • 2 šalotky
  • 300g cukety
  • 4 lžíce bylinkového másla
  • 100ml drůbežího vývaru (z kostky)
  • 50g dýňových semínek
  • 100g crème fraîche (ev.zakysané smetany)
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku nakrájíme na jemné kroužky. Omytou cuketu nahrubo nastrouháme. Obojí podusíme na 2 lžících bylinkového másla.
  2. Uvaříme kuřecí vývar (asi 5 minut) a ještě vroucí ho umixujeme spolu s dýňovými semínky. Směs přemístíme do hrnce a spolu s crème fraîche asi 10 minut povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a okmínujeme.
  3. Opláchnuté a osušené maso asi 10 minut grilujeme za stálého otáčení a potírání bylinkovým máslem. Poté plátky vějířovitě nakrojíme a naservírujeme na talíře se zelenou omáčkou.
  4. Vhodným doplňkem je bageta nebo kukuřičné klásky. Chuť pokrmu je velmi milá a decentní.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}