Nalezené recepty

Paprikový perkelt s kuřecím masem

Suroviny

4 porce

  • 4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 800g kuřecích prsou
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 200g sterilovaných rajčat
  • 250ml zeleninového vývaru
  • 4 barevné papriky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 8 cherry rajčat
  • 1 lžíci škrobové moučky na zahuštění
  • kroužky jarní cibulky na ozdobení

Postup přípravy

  • Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem za občasného míchání osmahneme dozlatova. (Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil, protože by zhořknul).
  • Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme kcibuli. Vše opečeme, směs zaprášíme paprikou a promícháme. Přidáme sterilovaná rajčata a přilijeme vývar. Pod poklicí dusíme asi 20 minut do poloměkka.
  • Mezitím očistíme papriky, opláchneme je, nakrájíme na větší kousky a přidáme ke kuřecí směsi, osolíme a opepříme ji. Perkelt dusíme pod poklicí dalších asi 15 minut doměkka, přičemž podle potřeby ho můžeme zahustit škrobovou moučkou. Nakonec vložíme omytá cherry rajčata, která v omáčce jen prohřejeme. Ozdobíme jarní cibulkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}