Suroviny
4 porce
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 800g kuřecích prsou
- 1 lžíce sladké papriky
- 200g sterilovaných rajčat
- 250ml zeleninového vývaru
- 4 barevné papriky
- sůl
- mletý černý pepř
- 8 cherry rajčat
- 1 lžíci škrobové moučky na zahuštění
- kroužky jarní cibulky na ozdobení
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem za občasného míchání osmahneme dozlatova. (Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil, protože by zhořknul).
- Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme kcibuli. Vše opečeme, směs zaprášíme paprikou a promícháme. Přidáme sterilovaná rajčata a přilijeme vývar. Pod poklicí dusíme asi 20 minut do poloměkka.
- Mezitím očistíme papriky, opláchneme je, nakrájíme na větší kousky a přidáme ke kuřecí směsi, osolíme a opepříme ji. Perkelt dusíme pod poklicí dalších asi 15 minut doměkka, přičemž podle potřeby ho můžeme zahustit škrobovou moučkou. Nakonec vložíme omytá cherry rajčata, která v omáčce jen prohřejeme. Ozdobíme jarní cibulkou.