Nalezené recepty

Kuřecí křidélka se švestkovou nádivkou

Suroviny

  • 12 kuřecích křidélek
  • 100 g anglické slaniny
  • 100g sušených švestek
  • 1 žemle
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce nasekané kadeřavé petrželky
  • 1 lžíce mandlových lupínků
  • mléko
  • voda nebo vývar na podlití
  • muškátový květ
  • kořenící směs na pečené kuře
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme nasucho v pánvi. Žemli nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Pak přebytečné mléko vymačkáme, žemli promícháme s vychladlou slaninou, přidáme petržel, žloutek, nakrájené švestky, mandlové lupínky, směs osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a dobře propracujeme.
  2. Křidélka umyjeme, osušíme, prsty opatrně nadzdvihneme kůži od masa a vzniklý otvor pomocí lžičky opatrně naplníme připravenou nádivkou. Křidélka vložíme do pekáčku, posypeme kořením na kuře a zapékáme 10 minut v troubě vyhřáté na 190°C.
  3. Pak křidélka podlijeme vodou nebo vývarem a dále pečeme za průběžného potírání výpečkem, až je kůže na povrchu hnědá a křupavá.
  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo bagetou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}