Kuřecí křidélka se švestkovou nádivkou
Suroviny
- 12 kuřecích křidélek
- 100 g anglické slaniny
- 100g sušených švestek
- 1 žemle
- 1 žloutek
- 1 lžíce nasekané kadeřavé petrželky
- 1 lžíce mandlových lupínků
- mléko
- voda nebo vývar na podlití
- muškátový květ
- kořenící směs na pečené kuře
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme nasucho v pánvi. Žemli nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Pak přebytečné mléko vymačkáme, žemli promícháme s vychladlou slaninou, přidáme petržel, žloutek, nakrájené švestky, mandlové lupínky, směs osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a dobře propracujeme.
- Křidélka umyjeme, osušíme, prsty opatrně nadzdvihneme kůži od masa a vzniklý otvor pomocí lžičky opatrně naplníme připravenou nádivkou. Křidélka vložíme do pekáčku, posypeme kořením na kuře a zapékáme 10 minut v troubě vyhřáté na 190°C.
- Pak křidélka podlijeme vodou nebo vývarem a dále pečeme za průběžného potírání výpečkem, až je kůže na povrchu hnědá a křupavá.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo bagetou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce