Kuřecí roláda s paprikovou nádivkou
Suroviny
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 2 cibule
- 1 kg kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- 2 lžíce ostré hořčice
- 1 lžíce sušené majoránky
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 lžíce oleje
- 125 ml bílého vína
- 2-3 lžíce světlé jíšky
- 2 lžíce zakysané smetany s česnekem
Postup přípravy
- Plátky kuřecího masa osolíme, opepříme, opaprikujeme, potřeme hořčicí, posypeme majoránkou a drobně nakrájenou cibulí. Obložíme třemi plátky anglické slaniny a posypeme částí na nudličky nakrájené papriky.
- Maso stočíme, obalíme zbylými plátky slaniny a převážeme nití. Roládu opečeme v pekáči ze všech stran.
- Přidáme zbylé nadrobno pokrájené papriky, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí zhruba 60 minut. Poté roládu vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, osolíme, opepříme a dochutíme zakysanou smetanou.
- Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.
- Tip šéfkuchaře: Roládu výborně upečeme v alobalu. Kromě šťavnatého masa také získáme ideálně propečený povrch. Pokud bychom při volném pečení v troubě získali příliš velkou kůrku, špatně by se nám řezy krájely. Upečenou roládu necháme zhruba deset minut zastydnout a teprve potom krájíme. Náplň se nám nebude drobit.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce