Nalezené recepty

Kuřecí roláda s paprikovou nádivkou

Suroviny

  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 2 cibule
  • 1 kg kuřecích prsou
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • 2 lžíce ostré hořčice
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 125 ml bílého vína
  • 2-3 lžíce světlé jíšky
  • 2 lžíce zakysané smetany s česnekem

Postup přípravy

  1. Plátky kuřecího masa osolíme, opepříme, opaprikujeme, potřeme hořčicí, posypeme majoránkou a drobně nakrájenou cibulí. Obložíme třemi plátky anglické slaniny a posypeme částí na nudličky nakrájené papriky.
  2. Maso stočíme, obalíme zbylými plátky slaniny a převážeme nití. Roládu opečeme v pekáči ze všech stran.
  3. Přidáme zbylé nadrobno pokrájené papriky, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí zhruba 60 minut. Poté roládu vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, osolíme, opepříme a dochutíme zakysanou smetanou.
  4. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.
  5. Tip šéfkuchaře: Roládu výborně upečeme v alobalu. Kromě šťavnatého masa také získáme ideálně propečený povrch. Pokud bychom při volném pečení v troubě získali příliš velkou kůrku, špatně by se nám řezy krájely. Upečenou roládu necháme zhruba deset minut zastydnout a teprve potom krájíme. Náplň se nám nebude drobit.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}