Nalezené recepty

Panenka s ořechovou krustou

Suroviny

2 porce

  • 400g vepřové panenky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 50g vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • 6 lžic strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce másla
  • 200g mladých cibulek
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 150ml červeného vína
  • 1 badyán

Postup přípravy

  1. Panenku očistíme a nakrájíme na stejně velké medailonky.
  2. Osolíme je, opepříme a opečeme na pánvi na oleji.
  3. Vlašské ořechy nasekáme a dáme do mísy.
  4. Přidáme žloutek, strouhanku, nasekanou petrželku, máslo a sůl. To vše promícháme.
  5. Směs navršíme na opečené medailonky a přitiskneme ji.
  6. Medailonky vložíme do vyhřáté trouby a asi 5 minut zapékáme.
  7. Cibulky očistíme. Cukr svaříme s vínem a badyánem, přidáme cibulky a asi 5-10 minut povaříme.
  8. Maso rozdělíme na talíře a podlijeme šťávou s cibulkami. Vhodnou přílohou jsou brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}