Suroviny
2 porce
- 400g vepřové panenky
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce oleje
- 50g vlašských ořechů
- 1 žloutek
- 6 lžic strouhanky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce másla
- 200g mladých cibulek
- 2 lžíce krupicového cukru
- 150ml červeného vína
- 1 badyán
Postup přípravy
- Panenku očistíme a nakrájíme na stejně velké medailonky.
- Osolíme je, opepříme a opečeme na pánvi na oleji.
- Vlašské ořechy nasekáme a dáme do mísy.
- Přidáme žloutek, strouhanku, nasekanou petrželku, máslo a sůl. To vše promícháme.
- Směs navršíme na opečené medailonky a přitiskneme ji.
- Medailonky vložíme do vyhřáté trouby a asi 5 minut zapékáme.
- Cibulky očistíme. Cukr svaříme s vínem a badyánem, přidáme cibulky a asi 5-10 minut povaříme.
- Maso rozdělíme na talíře a podlijeme šťávou s cibulkami. Vhodnou přílohou jsou brambory.