Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 1/4 kg žampionů
- 2 mrkve
- 1 pórek
- 50 g sójových klíčků
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- sůl
- pepř
- 1 žloutek
- 1 vykostěné kuře
- 0.4 l Zlatého slepičího bujónu
Postup přípravy
- Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Houby nakrájíme na plátky. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Slijeme sójové klíčky a necháme okapat. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.
- V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a připravenou zeleninu orestujeme. Přiklopíme ji a 5 minut dusíme. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Necháme ji mírně prochladnout a přimícháme žloutek.
- Vykostěné kuře omyjeme a odstraníme kůži. Maso rozložíme a posolíme ho. Položíme na něj 2/3 připravené zeleniny a zarolujeme. Roládu obtočíme provázkem tam, kde maso trhá, ho sepneme párátkem.
- V pekáči rozpálíme 3 lžíce oleje a maso na něm po všech stranách orestujeme. Přidáme zbývající zeleninu a podlijeme vývarem. Pekáč přiklopíme a pečeme asi 60 minut.
- Roládu vyjmeme a vypečenou omáčku necháme přejít prudkým varem. Pikantně ji ochutíme solí a pepřem. Odstraníme provázek z rolády a nakrájíme ji na kolečka.