Nalezené recepty

Plněná kuřecí roláda

Suroviny

4 porce

  • 1 cibule
  • 1/4 kg žampionů
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • 50 g sójových klíčků
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • pepř
  • 1 žloutek
  • 1 vykostěné kuře
  • 0.4 l Zlatého slepičího bujónu

Postup přípravy

  1. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Houby nakrájíme na plátky. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Slijeme sójové klíčky a necháme okapat. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.
  2. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a připravenou zeleninu orestujeme. Přiklopíme ji a 5 minut dusíme. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Necháme ji mírně prochladnout a přimícháme žloutek.
  3. Vykostěné kuře omyjeme a odstraníme kůži. Maso rozložíme a posolíme ho. Položíme na něj 2/3 připravené zeleniny a zarolujeme. Roládu obtočíme provázkem tam, kde maso trhá, ho sepneme párátkem.
  4. V pekáči rozpálíme 3 lžíce oleje a maso na něm po všech stranách orestujeme. Přidáme zbývající zeleninu a podlijeme vývarem. Pekáč přiklopíme a pečeme asi 60 minut.
  5. Roládu vyjmeme a vypečenou omáčku necháme přejít prudkým varem. Pikantně ji ochutíme solí a pepřem. Odstraníme provázek z rolády a nakrájíme ji na kolečka.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}