Nalezené recepty

Kuřecí rolka

Suroviny

4 porce

  • 800 g kuřecích prsou
  • 6 žemlí
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce mraženého špenátu (místo špenátu můžeme použít mladé spařené kopřivy)
  • 2 mrkve
  • špetka muškátového květu
  • 2 stroužka česneku
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • bílý mletý pepř
  • sůl
  • mladá cibulka
  • mrkev a petrželka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nejdříve si musíme připravit náplně. Žemle nakrájíme na malé kostičky, rozdělíme je na dvě poloviny a vložíme do misek. Vejce rozklepneme, přidáme mléko, bílý mletý pepř, sůl a vidličkou všechno důkladně rozšleháme. Vaječnou hmotu rozdělíme na nakrájené žemle v miskách. Pak promícháme a necháme do nich malou chvíli vsáknout.
  2. Žemle v jedné misce ochutíme špetkou muškátového květu, do druhé přidáme rozmražený špenát a rozetřený česnek. Dobře promícháme. Očistíme mrkve a seřízneme je do hranolku.
  3. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Maso rozložíme na prkénko, rozklepeme do obdélníku, osolíme a opepříme. Po celém povrchu rozetřeme světlou náplň, na ni položíme špenátovou náplň a připravené mrkve. Vše stočíme do rolky a sepneme jehlou nebo převážeme provázkem, aby se roláda při pečení nerozbalila.
  4. Rolku vložíme do pekáče a poprášíme pálivou paprikou. Máslo nakrájíme na plátky a položíme je na povrch rolky. Přidáme olej, trochu vody a v troubě pomalu, za občasného podlévání a přelévání masa, upečeme dozlatova. Rolku nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami, ozdobenou čerstvou mladou cibulkou, mrkví a petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}