Nalezené recepty

Kuře s nádivkou z oliv

Suroviny

  • 1 kuře
  • 300g měkkého salámu
  • 1 kuřecí játra,
  • 200g oliv
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 1dl bílého přírodního vína
  • tymián
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Na části másla opečeme nadrobno rozkrájený salám, přidáme k němu česnek utřený se solí a rozetřená kuřecí játra. Necháme vychladnout, pak přidáme všechny vypeckované olivy, přisolíme, opepříme a promícháme.
  2. Nádivkou naplníme kuře a zašijeme je. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opékáme ze všech stran dozlatova. Pak ke kuřeti přidáme bobkový list, cibuli vcelku,špetku tymiánu, pepře, přisolíme a zalijeme bílým vínem. Pečeme celkem asi 90 minut.
  3. Měkké kuře vyjmeme, do šťávy z pečení přidáme nadrobno nakrájená, spařená a oloupaná rajčata, společně povaříme (asi 10 minut), až omáčka zhoustne. Můžeme přecedit.
  4. Kuře rozdělíme na porce s nádivkou, podlijeme rajčatovou šťávou a podáváme s opečenými vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}