Suroviny
- 1 kuře
- 300g měkkého salámu
- 1 kuřecí játra,
- 200g oliv
- 3 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 1dl bílého přírodního vína
- tymián
- bobkový list
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Na části másla opečeme nadrobno rozkrájený salám, přidáme k němu česnek utřený se solí a rozetřená kuřecí játra. Necháme vychladnout, pak přidáme všechny vypeckované olivy, přisolíme, opepříme a promícháme.
- Nádivkou naplníme kuře a zašijeme je. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opékáme ze všech stran dozlatova. Pak ke kuřeti přidáme bobkový list, cibuli vcelku,špetku tymiánu, pepře, přisolíme a zalijeme bílým vínem. Pečeme celkem asi 90 minut.
- Měkké kuře vyjmeme, do šťávy z pečení přidáme nadrobno nakrájená, spařená a oloupaná rajčata, společně povaříme (asi 10 minut), až omáčka zhoustne. Můžeme přecedit.
- Kuře rozdělíme na porce s nádivkou, podlijeme rajčatovou šťávou a podáváme s opečenými vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.