Nadívané kuře po lesnicku
Suroviny
- 1 kuře
- 50g nasekané cibule
- 3 lžíce másla
- 50g dlouhozrnné rýže
- 1/8 l masového vývaru
- 4 lžíce smetany
- 2 lžíce oleje
- 200g drůbežích jater
- 100g krájených žampionů
- sůl
- pepř
- 50g slaniny
- ¼ l bílého vína
- 2 lžíce solamylu
Postup přípravy
- Na másle nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, zalijte vývarem a 15 minut při nízké teplotě poduste.
- Na oleji krátce opečte nakrájená játra a houby. Smíchejte s rýží a smetanou, osolte, opepřete. Směsí naplňte kuře a zašijte.
- Na pekáčku rozpusťte na kostičky nakrájenou slaninu. Na ni položte kuře, potřete máslem a pečte v horké troubě (1,5 - 2 hodiny). Podlévejte vínem a vodou.
- Vypečenou šťávu rozmíchejte s trochou vody, přidejte zbývající víno a solamyl, nechte přejít varem a dochuťte.
- Podávejte s kroketami nebo bramborami, petrželkou a rajčatovým salátem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce