Nalezené recepty

Gratinovaný husí prsíčka se žampiony

Suroviny

  • 4 filety z husích prsíček (po 200g)
  • 250g perlových cibulek
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • ½ l červeného vína
  • 3 plátky toastového chleba
  • 1 lžička lístků tymiánu
  • 3 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Perlové cibulky oloupeme, žampiony očistíme.
  2. V pekáči rozehřejeme 2 lžíce oleje, pečeme na něm cibulky, přidáme rajský protlak, rozmarýn a žampiony a krátce podusíme. Nakonec zalijeme červeným vínem.
  3. Troubu předehřejeme na 160°C. Toasty a tymián nadrobno nasekáme, smícháme s hořčicí a medem, osolíme a opepříme.
  4. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm po obou stranách filety. Filety pak přendáme do pekáče k houbám a rozdělíme na ně chlebovou hmotu.
  5. Gratinujeme v troubě asi 25 minut.
  6. Jako příloha je ideální celerovo-bramborové pyré.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}