Gratinovaný husí prsíčka se žampiony
Suroviny
- 4 filety z husích prsíček (po 200g)
- 250g perlových cibulek
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 snítka rozmarýnu
- ½ l červeného vína
- 3 plátky toastového chleba
- 1 lžička lístků tymiánu
- 3 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžička medu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Perlové cibulky oloupeme, žampiony očistíme.
- V pekáči rozehřejeme 2 lžíce oleje, pečeme na něm cibulky, přidáme rajský protlak, rozmarýn a žampiony a krátce podusíme. Nakonec zalijeme červeným vínem.
- Troubu předehřejeme na 160°C. Toasty a tymián nadrobno nasekáme, smícháme s hořčicí a medem, osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm po obou stranách filety. Filety pak přendáme do pekáče k houbám a rozdělíme na ně chlebovou hmotu.
- Gratinujeme v troubě asi 25 minut.
- Jako příloha je ideální celerovo-bramborové pyré.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce