Suroviny
4 porce
- 600g kuřecích prsou
- 2 hrušky
- 100g hermelínu
- 4 plátky šunky
- sůl
- mletý černý pepř
- 50g oleje
- 50g másla
Postup přípravy
- Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a ostrým nožem do každé porce prořízneme kapsu. Hrušku a hermelín nakrájíme na silnější hranolky a obalíme je v plátcích šunky. Závitky vložíme do kapes v mase a otvor uzavřeme párátkem. Maso na povrchu osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpálíme olej a naplněná prsíčka zprudka ze všech stran opečeme dozlatova.
- Pekáček vymažeme máslem, přendáme do něj opečená kuřecí prsa, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 10 minut. Pak přidáme zbytek hrušek nakrájených na kousky a pečeme ještě 10 minut. Hotové kapsy překrojíme a přelijeme šťávou.
- Vhodná příloha jsou hranolky.