Nalezené recepty

Zapečené kuřecí s hruškami a hermelínem

Suroviny

4 porce

  • 600g kuřecích prsou
  • 2 hrušky
  • 100g hermelínu
  • 4 plátky šunky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 50g oleje
  • 50g másla

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a ostrým nožem do každé porce prořízneme kapsu. Hrušku a hermelín nakrájíme na silnější hranolky a obalíme je v plátcích šunky. Závitky vložíme do kapes v mase a otvor uzavřeme párátkem. Maso na povrchu osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a naplněná prsíčka zprudka ze všech stran opečeme dozlatova.
  3. Pekáček vymažeme máslem, přendáme do něj opečená kuřecí prsa, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 10 minut. Pak přidáme zbytek hrušek nakrájených na kousky a pečeme ještě 10 minut. Hotové kapsy překrojíme a přelijeme šťávou.
  4. Vhodná příloha jsou hranolky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}