Nalezené recepty

Kuřecí kapsa se sýrem s rýží a provoněná petrželkou

Suroviny

4 porce

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 100g tvrdého sýra
  • 8 plátků anglické slaniny
  • olej na smažení
  • sůl
  • červený a černý pepř
  • 1 citron na ozdobu
  • 2 rajčátka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Kuřecí řízek z jedné strany nařízneme a rozklepeme. Na naklepaný plátek položíme dva kousky anglické slaniny a proužky tvrdého sýra.
  2. Svrchu posypeme hrubě drceným pepřem a posolíme dle chuti.
  3. Naplněný plátek přehneme na poloviny a okraje pečlivě spojíme párátky (můžeme použít i jehlu a pevnou nit), tak zajistíme, aby sýr během smažení nevytékal. Spojenou kapsu jemně poprášíme hladkou moukou.
  4. Maso pomalu smažíme na pánvi dozlatova. Před servírováním ještě musíme odstranit párátka nebo nit.
  5. Hotovou kapsu podáváme s dušenou rýží a čerstvými rajčátky (nejlépe cherry rajčátky). Pro zlepšení chuti přiložíme plátek citronu na pokapání a pro příjemné aroma snítku petrželky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}