Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 100g tvrdého sýra
- 8 plátků anglické slaniny
- olej na smažení
- sůl
- červený a černý pepř
- 1 citron na ozdobu
- 2 rajčátka na ozdobu
Postup přípravy
- Kuřecí řízek z jedné strany nařízneme a rozklepeme. Na naklepaný plátek položíme dva kousky anglické slaniny a proužky tvrdého sýra.
- Svrchu posypeme hrubě drceným pepřem a posolíme dle chuti.
- Naplněný plátek přehneme na poloviny a okraje pečlivě spojíme párátky (můžeme použít i jehlu a pevnou nit), tak zajistíme, aby sýr během smažení nevytékal. Spojenou kapsu jemně poprášíme hladkou moukou.
- Maso pomalu smažíme na pánvi dozlatova. Před servírováním ještě musíme odstranit párátka nebo nit.
- Hotovou kapsu podáváme s dušenou rýží a čerstvými rajčátky (nejlépe cherry rajčátky). Pro zlepšení chuti přiložíme plátek citronu na pokapání a pro příjemné aroma snítku petrželky.