Nalezené recepty

Řízky pod jablečnou peřinou

Suroviny

4 porce

  • 4 řízky z vepřové kýty
  • hladká mouka na obalování
  • 4 plátky tvrdého sýra
  • olej na smažení
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 jablka
  • 1kg brambor
  • voda na podlití
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
  2. Poté řízky obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na troše oleje po obou stranách.
  3. Vyjmeme je do pekáče a zalijeme vypečenou šťávou.
  4. Na každý řízek položíme plátek slaniny a jablka.
  5. Připravené maso podlijeme vodou tak, aby ve šťávě bylo ponořené jen maso, nikoliv slanina a jablko.
  6. Dáme péct do předehřáté trouby.
  7. Před koncem pečení položíme na každý řízek plátek sýra a necháme ještě 5 minut zapéct.
  8. Podáváme s vařeným bramborem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}