Suroviny
4 porce
- 4 řízky z vepřové kýty
- hladká mouka na obalování
- 4 plátky tvrdého sýra
- olej na smažení
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 jablka
- 1kg brambor
- voda na podlití
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
- Poté řízky obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na troše oleje po obou stranách.
- Vyjmeme je do pekáče a zalijeme vypečenou šťávou.
- Na každý řízek položíme plátek slaniny a jablka.
- Připravené maso podlijeme vodou tak, aby ve šťávě bylo ponořené jen maso, nikoliv slanina a jablko.
- Dáme péct do předehřáté trouby.
- Před koncem pečení položíme na každý řízek plátek sýra a necháme ještě 5 minut zapéct.
- Podáváme s vařeným bramborem.