Suroviny
4 porce
- 400g divoké rýže
- 4 kuřecí řízky
- pepř
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 4 lžíce pomerančové zavařeniny
- 1 lžička kari
- ½ lžičky hořčice
- strouhaná kůra z ½ pomeranče (chem.neošetř.)
- 40g oříšků kešu
- 20g másla
Postup přípravy
Postup při přípravě:
- Divokou rýži vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 30 minut. Kuřecí řízky opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Poté osolíme.
- Pomerančovou zavařeninu rozmícháme s pomerančovou šťávou dohladka. Ochutíme kari, hořčicí a strouhanou pomerančovou kůrou.
- Troubu předehřejeme na 150°C. Maso potřeme pomerančovou zavařeninou a pečeme v troubě asi 10-15 minut.
- Rýži scedíme, necháme okapat a spolu s oříšky kešu krátce opražíme na másle.
- Pečené kuřecí řízky rozdělíme na talíře s divokou rýží. Můžeme ozdobit nudličkami pomerančové kůry, popř. snítky máty