Nalezené recepty

Pečené kuřecí paličky s čerstvými fíky v medu a jasmínovou rýží

Suroviny

4 porce

  • 2 kuřecích paliček
  • 100g másla
  • 16 čerstvých fíků
  • 150ml medu
  • 300ml kuřecího vývaru (může být z kostky)
  • 1 citron
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 50g sezamového semínka
  • sůl
  • bílý pepř
  • rýže
  • 300 g jasmínové rýže
  • 50ml olivového oleje
  • 1 grep
  • 1 citron
  • 3cm čerstvého zázvoru
  • snítka koriandru
  • sůl
  • bílý pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí paličky očistíme a vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme sezamovým semínkem, tymiánem a poklademe na čtvrtky rozkrájenými fíky a plátky másla.
  2. Ve vývaru rozpustíme med a ochutíme citrónovou šťávou. Tímto rozvarem přelijeme paličky, které zapečeme 10 minut na 200°C, poté dopékáme 30 minut na 180°C.
  3. Důkladně propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 15 minut). Poměr: jeden díl rýže, jeden a půl dílu vody.
  4. Z citrónů a grepů vykrájíme filety (okrájíme kůru, potom nožem vykrajujeme čisté plátky citrusové dužiny, zbytek nevyhazujeme), zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  5. Na olivovém oleji orestujeme citrusy a zázvor, přidáme rýži, promícháme a krátce prohřejeme. Dochutíme šťávou z citrusových skeletů, solí, pepřem a čerstvým, jemně sekaným koriandrem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}