Nalezené recepty

Pečené kuře po Alföldsku

Suroviny

  • 2 kuřata po 800g
  • sůl
  • majoránka
  • 60g škvařeného drůbežího sádla

Postup přípravy

  1. Očištěná kuřata osolíme na povrchu i uvnitř, vnitřek posypeme trochou majoránky.
  2. Aby kuřata držela tvar při pečení, svážeme nití konce kuřecích stehýnek. Kuřata potřeme sádlem a vložíme nejraději do nádoby z jenského skla. Na počátku pečení je podlijeme trochou vody, při pečení je občas podléváme vypečenou šťávou. Upečeme dočervena.
  3. Když maso změklo, vyjmeme kuřata z nádoby, necháme stát několik minut a potom porcujeme.
  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hráškovou rýží a s kompotem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}